O Escape Igri

EscapeClub je portal koji pružа informacije o room escape sobama u Srbiji. Na našem sajtu možete da saznate sve o postojećim sobama, da nađete opise tema i da odaberete za sebe baš onu igru koja se Vama najviše sviđa! Room escape igre su postale globalni fenomen u svetu, a nedavno su stigle i u Srbiju. Ovaj koncept je naišao na takvo interesovanje da je bukvalno napravio "bum". Naš tim okupljen u EscapeClub portalu obožava room escape igre i zato planiramo da napravimo najkompletniju bazu podataka o svim postojećim sobama u Srbiji.

Šta je room escape igra?

Room escape igra je zabava za ekipu od 2-5 ili 2-6 igrača, zavisno od sobe. Igra je smeštena u specijalno opremljenom prostoru sa scenografijom koja dočarava temu igre i specijalnim efektima koji omogućavaju stvaranje posebne atmosfere. Kada svemu tome još dodate i osnovnu ideju samog room escape koncepta koji podrazumeva da su igrači fizički zaključani u prostoriji iz koje treba da pronadju izlaz za 60 minuta - dobijate pravu kombinaciju uzbudljivih emocija i "drajva". Teme soba se razlikuju, svaki scenario je jedinstven, zadaci se ne ponavljaju. Za igru Vam je, sem dobrog raspoloženja, potrebna logika, spretnost i timski rad. Room escape igra uživo, kao ideja, je nastala iz istoimenih kompjuterskih igrica. Umesto da sede ispred kompjutera, igrači će se ovde zaista naći u tematskoj sobi u kojoj će morati da pronađu sve skrivene tragove, reše sve zagonetke i logičke zadatke, i nadju izlaz u zadatom vremenu.

Ko može da igra Room Escape?

Ova igra je namenjena svima onima koji vole avanturu i zabavu koja uključuje logičke zagonetke. Igre su osmišljene da odgovaraju svima bez obzira na godine i pol. Deca ispod 12 godina trebalo bi da budu u pratnji starijih.

Koliko ljudi je potrebno za igru?

Ovo je timska igra, povedite svoje prijatelje, porodicu ili kolege pa napravite team-building. Sobe su kreirane za minimum 2, a maksimum 5 ili 6 igrača, zavisno od sobe.

Kako se igra Room Escape?

Room escape igra zahteva da tim sarađuje. Bitno je da svi učestvuju i međusobno komuniciraju tokom igre. Treba naći tragove koji su skriveni i rešiti sve zagonetke kako bi ceo tim uspeo da „završi igru“ u zadatom roku. Veoma bitna stvar je da niste sami - uvek možete tražiti pomoć ukoliko ne znate rešenje ili Vam nešto nije jasno. Game Masteri su tu da vode igrače kroz igru i da pomognu ako je to potrebno.